Вака лесно ќе го отстраните мирисот на кромид од рацете – Истријте ги со ова

Вака лесно ќе го отстраните мирисот на кромид од рацете – Истријте ги со ова

Ако имате силен мирис на кромид или лук на рацете, решението е повторно во кујна.

Се што ви треба е рацете да ги истриете со сода бикарбона.

Таа упива силни мириси, па затоа може да се става и во ладилник да ги впие лошите мириси.