Овошјето нема да падне доле во колачот – Трик за овошните десерти

Овошјето нема да падне доле во колачот – Трик за овошните десерти

Ако правите десерти со овошје, има еден трик за да биде и изгледот и вкусот подобар.
Секогаш пред да ги ставите овошјата, ставете ги малку во брашно, па потоа во колачот.Така нема да паднат доле при печење на колачот.

Уживајте!

Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:

Баклава

Баклава со вишни

Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет

Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди

„Катица“ торта

Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути

ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече

singlepost_text