Супер е за со таратур или шопска – Со овие јадења најдобро оди узо

Супер е за со таратур или шопска – Со овие јадења најдобро оди узо

Узото е алкохол кој совршено оди со ручек, не треба да се претерува но ако веќе пиете по една чашка во некои прилики, ви препорачуваме со која храна да го правите тоа.

Узото се пие полека, со уживање, а супер оди со таратур.

Се пие со солено предјадење, а се разредува со вода.

Супер е и за риба и морски плодови.

Супер е и за салата, особено шопска.