Зелена чинија здравје: Салата со авокадо

Зелена чинија здравје: Салата со авокадо

Направете вкусна салата со авокадо.

Зелена чинија здравје.

Состојки:

 • 1 авокадо
 • 3 варени јајца
 • 1 рака спанаќ
 • 2 млади лукчиња
 • 3 лажици јогирт
 • сол и бибер
 • 1 парче печен леб

Подготовка:

 1. Се сече лукчето со јајцата варени, па се пасираат со авокадото.
 2. Се става и миен спанаќ.
 3. Се става и јогурт и зачини, па се прелива смесата.
 4. Се става горе парче испечен леб.