Повкусно од лазања и болоњезе: Деликатес со мелено месо

Повкусно од лазања и болоњезе: Деликатес со мелено месо

Направете вкусен деликатес со мелено месо.

Состојки:

  • 500 гр. мелено месо
  • 2 јајца
  • 2 кришки леб
  • сол, бибер, ким
  • 200 гр. шампињони
  • 3 јајца
  • 100 гр. кашкавал
  • 1 лажица масло

Подготовка:

  1. Се премачкува дно на тепсија со масло.
  2. Се става мелено месо, а под него може тенок слој лутеница. Меленото месо треба да е измешано со лебот натопен и ситнет во вода, со јајца и зачини.
  3. Се сечат печурките и се ставаат горе, па се става и остатокот од меленото месо.
  4. Се сече на коцки јадењето.
  5. Се матат јајца и се ставаат горе со кашкавал и се пече на загреана рерна на умерена температура.