Сварете јајца во вода со зелка – Лесна идеја за Велигден, нема мачење и хемикалии

Сварете јајца во вода со зелка – Лесна идеја за Велигден, нема мачење и хемикалии

Офарбајте јајца за големиот празник Велигден природно и брзо со помош на природни намирници, без хемикалии.

Ставете ги јајцата во вода да се варат, ставете малку оцет да не пукнат, па ставете неколку листа црвена зелка.

Бојата е силна, природна и трае.