Направете вкусна затворена пита-пица.
Состојки:
- 4 кори за пита
- масло за мачкање
- 2 кисели краставички
- 2 виршли
- 4 листа кашкавал
- сусам
- 4 лажици лутеница
Подготовка:
- Се отвараат корите на работна маса, се сечат на половина, едната хоризонтално, друга вертикално по средина.
- Се добиваат 4 квадрати.
- Се премачкуваат со масло, се става на секој квадрат лажица лутеница, парче виршла, кисели краставички ситно сечени и кашкавал горе.
- Се прави пакет затварајќи ги корите, се редат на плех со хартија и се става сусам горе.
- Се става и масло горе.
- Се печат на 200 степени 25 минути.
Добар апетит!
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи