Се се топи и крчка: Тестенини со лук и пармезан

Се се топи и крчка: Тестенини со лук и пармезан

Направете вкусни тестенини со лук кој дава посебна арома.

Состојки:

  • 500 гр. тестенини по избор
  • 100 гр. грашок
  • 100 мл. вода
  • 4 чешни лук
  • 1 коцка за супа
  • 3 лажици маслиново масло
  • магдонос, бибер и сол, пармезан

Подготовка:

  1. Се сече лукот и се пржи на маслото, па се става ситно сечен магдонос и грашок и се остава да се динста 4 минути.
  2. Се додава и коцката за супа и вода според упатството, па се динста половина час.
  3. Се става и путерот и се трга на страна.
  4. Се варат тестенините во солена вода, се цедат и се ставаат во сосот.
  5. Горе ставете си пармезан.

 

За повеќе видеа со кулинарски совети, трикови и рецепти тука

Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:

ВИДЕО: Дали досега погрешно сме ги пржеле јајцата?

ВИДЕО: Шест одлични готварски трикови

ВИДЕО: Оваа декорација се прави за минута, а сите ќе ги воодушеви

ВИДЕО: Еве како да направите декоративна роза од домат за минута

Вистинска кафе уметност – Како да направите фигури со лате пена?

ВИДЕО: Готварски трик – како одеднаш да излупите 3 варени јајца

ВИДЕО: Топ 5 рецепти со јајца во Дубаи

ВИДЕО: Како да зготвите печени јајца на Шкотски начин

singlepost_text