Нивниот вкус не е сличен на ниеден друг – За што помагаат малините

Нивниот вкус не е сличен на ниеден друг – За што помагаат малините

Малината е овошка која е супер вкусна и со супер арома, потекнува од Европа и е лесно достапна.

Има 52 калории во 100 грама, помага за диета и за имунитет со витаминот Ц кој го има, а има и Б комплекс, Е и К и во мали количини сите минерали.

Помага за чистење на крвта, како средство против потење, против кожни болести и осип.

Корисна е за нега на кожата и косата.

Се препорачува и за дијабетичари.

Јадете малини често.