Богат е со витамини и минерали – јадете грашок често

Богат е со витамини и минерали – јадете грашок често

Грашокот е здрава и вкусна намирница која се користи самостојно, во ручеци или салати.
Има многу протеини, витамини А, Б1, Б2 и Ц и Е како и минерали.Има калциум, натриум, фосфор, цинк и калиум.

Нутритивната вредност е 84 калории на 100 грама.

Јадете го често.