Мини мекици од 3 состојки – Многу од евтина смеса

Мини мекици од 3 состојки – Многу од евтина смеса

Направете вкусни мекици.

Состојки:

  • 400 гр. кисело млеко
  • 1 лажиче сода
  • малку сол
  • 500 гр. брашно
  • масло за пржење

Подготвка:

  1. Се става брашно во вангла, се става сода во киселото млеко и по пет минути се става во брашното, со сол и се меси тесто кое не треба да лепи.
  2. Се става во ладилник. Може да го направите и навечер, па да ви биде готово за утрото.
  3. Се вади тестото, се вадат мали мекици и се пржат во врело масло, па се ставаат на салфета да впие маснотија.

Добар апетит!