Подгответе вкусен пилешки џигер со зеленчкук.
Состојки:
- 500 гр пилешки џигери
- 1 главица кромид
- 2-3 чешниња лук
- 2 домати со средна големина
- зелена салата по потреба
- сол
- бибер
- зачин
- оригано
- маслиново масло
- мајонез по желба
Начин на подготовка:
- Џигерите исечкајте ги, зачинете ги и оставете ги да отстојат на собна температура околу 15 минути. Пропржете ситно сечкан кромид и лук, додајте џигери и малку вода и динстајте 20 минути.
- Исечкајте зелена салата и домати (можете да додадете зеленчук по желба), малку посолете, додајте маслиново масло и добро измешајте. Кога пилешките џигери ќе се изладат, соединете со зеленчукот, додајте мајонез преку и послужете.
Добар апетит!
Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо