Израдувајте ги домашните со неодолив десерт…
Состојки:
- 400 гр кондензирано млеко
- 150 гр шеќер во прав
- 400 гр кокосово брашно
- 100 мл млеко во прав
- 400 гр чоколадо за прелив
Начин на подготовка:
- Измешајте шеќер во прав, кокосово брашно, млеко во прав и кондензирано млеко и направете глатка смеса. Оставете во фрижидер 30 минути да се стврдне. Обликувајте по желба и наредете на чинија.
- Чоколадото искршете го и растопете го. Обликуваните парчиња потопете ги во растопено чоколадо, вадете ги на чинија, па ставете ги во фрижидер да стегнат.
Уживајте!
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет
Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди
Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта