Тирамису бомбици со чоколадо – Многу мали топчиња од една смеса

Тирамису бомбици со чоколадо – Многу мали топчиња од една смеса

Направете вкусни тирамису топчиња.

Состојки.

  • 180 гр. темно чоколадо
  • 180 мл. врело црно кафе
  • 24 пишкоти мелени
  • 1 лажица еспресо кафе во прав и 1 лажица обично црно кафе
  • 220 гр. маскарпоне 
  • 180 гр. темно чоколадо за горе
  • 1 лажица масло

Подготовка:

  1. Се става чоколадото со врело кафе во сад и се меша, а во друг сад ставете пишкоти со кафиња во прав и се меша.
  2. Се меша чоколадото со маскарпоне  и со смесата од вториот сад и се става смесата 10 минути во фрижидер, бидејќи многу е леплива.
  3. Се прават бомбици и се ставаат во обложена тепсија и се ладат бар половина час.
  4. Се топи чоколадо со масло и се ставаат во чоколадото.
  5. Декорирајте по избор.
  6. Се ладат и служат.

Уживајте!

 

 

singlepost_text