Вкусно и брзо јадење!
Состојки:
- 500 гр лиснато тесто
- 500 гр пилешко филе
- 400 гр печурки
- 200 мл кисела павлака
- 2 јајца
- сол
- бибер
- зачин
- мајчина душица
- 50 гр гауда
Начин на подготовка:
- Пилешкото исечкајте го на поголеми парчиња, зачинете. На маслиново масло пропржете ги од сите страни. Така издинстајте ги и печурките заедно со кромид и зачинете.
- Развлечете две лиснати теста, наредете едно преку друго во тепсија, отсечете го вишокот кој преминува преку рабовите.
- Филувајте прво со печурки, потоа наредете пилешко и на врв остатокот од печурките. Измешајте јајца и павлака и прелијте преку филот. Од горе изрендајте гауда.
- Запечете на 180 степени 40 минути.
Добар апетит!
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт