Направете Шехерезад торта.
Состојки:
- 1 л. вода
- 200 гр. шеќер + 5 лажици
- 3 пудинзи од карамел
- 200 гр. шлаг
- 250 гр. маргарин
- 50 гр. шеќер во прав
- 300 гр. чоколадо
- 20 бисквити
- 5 лажици масло
- газиран сок по избор
Подготовка:
- Се става шеќерот на оган да се карамелизира и се ставаат 800 мл. вода, па се чека да зоврие и да се стопи.
- Се матат пудинзите со 5 лажици шеќер и 200 мл. вода.
- Се става пудингот во водата со шеќер и се меша, па се остава со фолија горе.
- Се мати маргаринот со шеќер во прав и се додава смесата со пудингот.
- Се топи чоколадото со масло и се става горе на тортата.
- Се мати шлагот со вода.
- Се ставаат кратко бисквитите во газиран сок по избор и се реди ред на плех, се мачка крем, па се става чоколадо горе.
- Така додека има фил.
- Горе се мачка со шлаг.
Уживајте!
Конечно: Највскуниот десерт за кој даваме куп пари: Еве како да го направите дома
Супер рецепт: Леден кафе колач
Нема веќе стоење до шпорет: Колач без печење, совршен за горештините
Ваков рецепт за сутлијаш немате пробано до сега
Направете чоко мус и гостите ќе ве обожаваат
ВИДЕО: Брз рецепт за некалоричен сладолед