Мелем за проблеми со желудник – Сите мислат дека е штетно, но ова многу помага

Мелем за проблеми со желудник – Сите мислат дека е штетно, но ова многу помага

Сировиот компир е здрав и помага за многу состојби и болести.
Иако многумина велат дека се добива температура од него, сепак сировиот компир во мали количини е здрав.Само ако се работи за органски компир, тој има и здрава кора.

Ни случајно не се јаде компир со кора ако е зелена или многу оштетена.

Тука има токсин соланин кој е штетен и опасен.

Сокот од компир е одличен лек за проблеми со желудникот, како и гастрит.

Измијте компир, тргнете ги сите скапани, или зелени делови и добро изрендајте го.

Нека се цеди и потоа ставете го во блендер со некое овошје или зеленчук,  па ова испијте го пред спиење.