Толку вкусен пченкарен леб не сте пробале досега!
Состојки:
- 170 гр глатко брашно
- 70 гр пченкарно брашно
- 1 лажичка сол
- 1 прашок за печиво
- 100 гр пченка од конзерва
- 250 мл млеко
- 2 јајца
- 70 гр мед
Начин на подготовка:
- Во сад просејте пченично и пченкарно брашно, додајте прашок за печиво, посолете и измешајте.
- Пченката исцедете ја и додајте ја во брашното. Во посебен сад разматете јајца, млеко и мед, додајте во смесата со брашно и пченка и измешајте.
- Смесата ставете ја во намастена и побрашнета тепсија. Печете на 220 степени околу половина час.
Добар апетит!
Конечно: Највскуниот десерт за кој даваме куп пари: Еве како да го направите дома
Супер рецепт: Леден кафе колач
Нема веќе стоење до шпорет: Колач без печење, совршен за горештините
Ваков рецепт за сутлијаш немате пробано до сега