Направете солени шубари, нешто специјално вкусно.
Состојки:
- 4 јајца
- 12 лажици брашно
- 2 дл. јогурт
- 1 прашок за пециво
- 1 лажиче сол
- 1 мала шолја масло
- 1 изрендан морков
- малку магдонос
Фил:
- 250 гр. крем сирење
- 50 гр. шунка
- 50 гр. печеница
- 1 варено јајце
Премачкување:
- 1 дл. павлака
- 12 лажички мајонез
- 150 гр. рендан кашкавал
- 1 варено јајце
Подготовка:
- Се матат за кора јајца со сол и јогурт, масло и брашно измешано со прашок за пециво и рендан морков, со магдонос.
- Се става во плех со хартија и се пече кора на 200 степени 20 минути.
- Се вадат 24 кругови кога ќе се излади.
- Се соединуваат крем сирењето за фил со сечени шунка и печеница и изрендано јајце.
- Со овој фил се спојуваат два круга.
- Потоа, се премачкуваат горе со павлака, па се става рендан кашкавал, мајонез и изрендано варено јајце.
- Може да си премачкате и по желба.
- Добар апетит!
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи