Не се губат витамините со готвењето – јадете ја за реума, притисок и заболувања

Не се губат витамините со готвењето – јадете ја за реума, притисок и заболувања

Пченката е исклучително здрава намирница, иако не е на прво место во нашата исхрана.Богата е со влакна и протеини, витамини Б и Е, минерали, а има и шеќери па дијабетичарите треба умерено да ја користат.

Не се губат здравите и хранливи состојки со готвењето што е многу важно.

Помага за детоксикација, за уринарниот таркт, реума, срцеви заболувања и висок притисок.

Прочитај повеќе на Gotvi.mk:

Едноставно, а вкусно: Рецепт за варена пченка со зачини

Печена пченка со мексикански сос

Лесна салата со пченка

ИДЕАЛНА ЛЕТНА САЛАТА: Туна со тестенини и пченка

КОЈ Е ГЛАДЕН? Пченкарни мафини со виршли (ВИДЕО)

Стави пченка во тава – овој ручек ќе ви стане опсесија

Сериозна конкуренција на руската салата: Брзо предјадење со праз и пченка

Најубавиот леб на светот, а никогаш не сте го пробале: Португалска пченкарна погача со мед!

singlepost_text