Сочно месо на трпеза: Шницли со домати и пармезан

Сочно месо на трпеза: Шницли со домати и пармезан

Направете вкусни шницли со домати.

Состојки:

  • 600 гр. шницли свински
  • 1 домат
  • 2 чешни лук
  • 1 гранче рузмарин
  • 4 лажици пармезан
  • 3 лажици масло
  • сол и бибер

Подготовка:

  1. Се пржат шницлите во тава со масло и се зачинуваат.
  2. Се ставаат во огноотпорен сад, па се лупи доматот и ситно се сече.
  3. Се додава со ситнет лук, се става и сечен рузмарин.
  4. Се става од мешавината на секоја шницла и се става пармезан, па се печат на загреана рерна на 200 степени 10 минути.

singlepost_text