Брзо се прават, а се многу вкусни…
Состојки:
- 800 гр шеќер
- 900 мл вода
- 100 гр масло
- 300 гр брашно
- 1 прашок за пециво
- 5 јајца
Начин на подготовка:
- Шеќерот и 1/2 л вода ставете ги на оган да зоврие и добро изладете.
- 400 мл вода и маслото ставете го тенџере на оган да зоврие, а откако ќе зоврие тргнете го од шпорет и додајте брашно измешано со прашок за пециво. Соединете ја масата и добро изладете.
- Во масата додавајте едно по едно јајце и матете со миксер. Добиената смеса ставете ја во шприц, па истиснувајте по 7 см на ненамастен плех.
- Печете ги тулумбите на 180 степени, 25 минути. Врелите тулумби прелијте ги со изладен сируп.
Уживајте!
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет
Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди
Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта