Ќе се спасите од високиот притисок – евтина домашна смеса

Ќе се спасите од високиот притисок – евтина домашна смеса

Ако сакате да се спасите од висок крвен притисок, ви треба евтина смеса од кујната.

Состојки:

  • 50 гр. брусница
  • 2/4 л. вода
  • 200 гр. целер

Подготовка:

  1. Се мие и чисти целерот и брусницата, па се сечат на делови.
  2. Се ставаат во лонец со вода и се варат 30 минути, па се процедува смесата.
  3. Се пие како чај, здраво е и може да се пие неограничено.