Брашното не е само за готвење – помага за голем проблем од кој им се крева коса на домаќинките

Брашното не е само за готвење – помага за голем проблем од кој им се крева коса на домаќинките

Брашното се користи за многу други намени, освен само за готвење.

Иако звучи чудно, се користи и за чистење. Ако некоја површина во кујната ви лепи, се што ви треба е брашно.

Ставете брашно на лепливите делови и истријте.

Делува додека маснотијата и лепливата површина е тазе, а не на исушена.