Поховани шампињони со тартар – ручек или мезе

Поховани шампињони со тартар – ручек или мезе

Похованите шампињони имаат лесен и фин вкус, внатре се сочни и меки, горе крцкава кора.
Супер со со разни јадења, но и со пиво како мезе.

Состојки:

  • 600 гр. шампињони
  • 2 јајца
  • 150 гр. тартар
  • 100 гр. брашно
  • 100 гр. презла
  • масло, сол и бибер

Подготовка:

  1. Се чистат шампињоните, во сад се ставаат јајцата добро матени, во друг сад презла, во трет брашно.
  2. Се ставаат прво во јајца, па во па во брашно и презла и се пржат додека не поруменат на врело масло.
  3. Служете ги со тартар.

singlepost_text