Вкусно чоколадно уживање и вистинска магија во кујната.
Не ви треба ни миксер, лесно и брзо.
Состојки:
- 9 лажици вода
- 200 гр. шеќер
- 150 гр. мелени ореви
- 250 гр. мелени бисквити
- 170 гр. маргарин
- 100 гр. чоколадо
- малку рум
- 100 гр. чоколадо за глазура
- масло
Подготовка:
- Се ставаат вода и шеќер во лонец и се загреваат додека не се стопи шеќерот.
- Се додава маргарин и се трга од оган, мешајќи да се стопи.
- Се додаваат ореви со бисквити па се меша.
- Се дели на два дела смесата и во едниот се става истопено чоколадо, а другиот се остава само со рум во него.
- Се става фолија на работната маса, па се става светлиот дел, па темниот од смесата.
- Се топи чоколадото за глазура со масло и се става горе.
- Се стега, сече и служи.