Бисквитни колачиња кои ќе ги обожавате!
Состојки:
- 2 јајца
- 1 шолја шеќер
- 1 прашок за печиво
- 200 гр маргарин
- 100 гр маст
- 100 гр ореви
- 300 гр брашноyour list items here
Начин на подготовка:
- Разматете јајца и шеќер па додајте омекнат маргарин и маст. Потоа додајте ореви и брашно со прашок за печиво.
- Сè измешајте во глатко тесто со кое ќе ги полните калапите шепи. Печете околу 15 минути на 200 степени или додека колачињата не добијат убава, златна боја.
- Извадете ги од калап и извалкајте ги во шеќер во прав.
Уживајте!
Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:
Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет
Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди
Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути
ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече
За секоја прослава – Тигар торта