Брускети со пилешко месо и печурки

Брускети со пилешко месо и печурки

Вкусни брускети со пилешко бело месо и печурки.

Состојки:

  • багет
  • 300 гр пилешко бело месо
  • 100 гр печурки
  • малку путер
  • рукола
  • сол
  • бибер
  • маслиново масло

Начин на подготовка:

  1. Пилешкото исечкајте го на шницли, посолете и побиберете, па испржете го. 
  2. Печурките издинстајте ги на маслиново масло. Лебот исечете го на парчиња, па на секое парче ставете путер и ставете во рерна да се запече. 
  3. На секое парче леб наредете пилешко месо, печурки и рукола. Пропрскајте со маслиново масло и послужете.

Добар апетит!

Повеќе Готви.мк рецепти:

Салата со маслинки и кубети

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Неодолива крем салата

Малиџано – одличен домашен рецепт

Зеленчукова ужинка за на работа

Свежа салата со брокула

singlepost_text