Вкусни брускети со пилешко бело месо и печурки.
Состојки:
- багет
- 300 гр пилешко бело месо
- 100 гр печурки
- малку путер
- рукола
- сол
- бибер
- маслиново масло
Начин на подготовка:
- Пилешкото исечкајте го на шницли, посолете и побиберете, па испржете го.
- Печурките издинстајте ги на маслиново масло. Лебот исечете го на парчиња, па на секое парче ставете путер и ставете во рерна да се запече.
- На секое парче леб наредете пилешко месо, печурки и рукола. Пропрскајте со маслиново масло и послужете.
Добар апетит!
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт