Деликатес на денот: „Паста Алфредо”

Деликатес на денот: „Паста Алфредо”

Направете вкусен ручек со пилешко месо.

Состојки:

  • 700 гр. пилешко
  • 1 лажичка вегета
  • 50 гр. маргарин
  • 1 чешне лук
  • 200 мл. неутрална павлака
  • 400 гр. тестенини по избор
  • 3 лажици пармезан
  • 1 лажица магдонос
  • 1 коцка за супа
  • 1 л. вода
  • бибер

Подготовка:

  1. Се сече пилешкото месо на коцки и се става бибер и вегета.
  2. Се топи маргаринот во тава, а може да се користи и масло. Се пржи месото.
  3. Се става месото на страна, а во тавата се става иситнет лук, се става вода и коцка за супа.
  4. Кога ќе зоврие се ставаат и тестенините и се варат на вообичаен начин.
  5. Се става павлака, се додава и пармезан и се меша откако течноста скоро ќе испари во тавата, па се става и месото и магдонос.
  6. Се трга од оган и се служи.
  7. Варењето на тестенините е исто само подолго за 10-15 минути.

Повеќе рецепти на Gotvi.mk:

ШАРЕНА, БРЗА, ВКУСНА: Оваа пица нема тесто, не се меси – еве што е тајната

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

ВИДЕО: Рецепт за домашна чоколадна торта од која застанува здивот

Најдобар рецепт за домашен чизкејк тука

Вистинска уметност: Рецепт за солена торта тука

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Многу вкусно – потпечена тава со пилешко месо и печурки

 

 

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*