Похован карфиол

Похован карфиол

Вкусно јадење готово за миг!

Состојки:

  • 1 карфиол
  • 2 јајца
  • 100 гр брашно
  • 100 гр лебни трошки
  • сол
  • бибер

Начин на подготовка:

  1. Карфиолот искинете го на помали парчиња и бланширајте го во врела претходно посолена вода. 
  2. Дополнително посолете и побиберете. Парчињата карфиол извалкајте ги прво во брашно, потоа во разматени јајца и во лебни трошки. 
  3. Пржете во длабоко масло.

Добар апетит!

Повеќе вести на Готви.мк:

Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици

Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво

ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир

Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи

Полнет ананас со ориз и пилешко

Полнети печурки по најдобар рецепт

singlepost_text