Јадете суво грозје – во една комбинација станува неверојатно здраво

Јадете суво грозје – во една комбинација станува неверојатно здраво

Сувото грозје е вкусно и се јаде сирово, се користи во разни десерти, торти и колачи, а има супер вкус, но и многу помага.

Се користи за помош при кашлица, за болка во бубрезите која брзо и лесно ја отстрануваат, за проблеми со мочниот меур, за подобра работа на цревата.

Се комбинира за уште помоќна и полековита комбинација со суви смокви.

Има висока хранлива вредност и помага да се одржи рамнотежа на телото.

Ги има често на трпезата за Бадник и Божиќ, а се препорачува овие зрнца да се јадат цела година.

Повеќе вести на Готви.мк:

Рости од компирШеф салата

Дресинг за Шеф салата

Таљатели со зеленчук

Пржена банана

Pad Thai со пилешко

singlepost_text