Пастрмка со зачини и вино – деликатес на денот

Пастрмка со зачини и вино – деликатес на денот

Направете вкусна пастрмка, посно и лесно јадење.

Состојки:

  • 5-6 пастрмки
  • 1 главица кромид
  • 1 шолја бело вино
  • 1 шолја маслиново масло
  • малку босилек и рузмарин
  • сол, вегета и лимон

Подготовка:

  1. Се чистат и мијат рибите, се засекуваат и се става сол.
  2. Се сечат во чинија кромид со лук, сол, вегета, босилек и рузмарин, масло и вино.
  3. Се остава рибата во смесата половина час, па се става се заедно во тепсија, а горе се става лимон.
  4. Се става алуминиумска фолија и се пече половина час на 200 степени.
  5. Се трга фолијата и се пече уште половина час.

Повеќе на Готви.мк:

Чајот од шипка како лек

БРЗО И ЕВТИНО: Отстранете ги непријатните флеки од пот на вашите алишта

Корисен совет: Како да ги освежите и исчистите сунѓерите и џогерот

Дамки од црвено вино на тепихот? Исчистете ги за миг

Направете природен освежувач за воздух – Потребни ви се само 2 работи

ВИДЕО: Направете природен пијалок за слабеење од 4 состојки

Супер брз и вкусен домашен сос за хамбургер или пилешко

 

 

 

singlepost_text