Едноставно јадење од качамак и кајмак.
Состојки:
- 1/2 л вода
- 200 гр зрел кајмак
- 200 гр пченкарно брашно
Начин на подготовка:
- Кајмакот ставете го во врела вода и ставете го на шпорет да се зготви на слаб оган. Кога водата ќе зоврие, полека додавајте пченкарно брашно и лесно мешајте со дрвена лажица додека качамакот не згусне.
- Ако користите инстант качамак гответе колку што е напишано на кесичката.
- Цицварата е готова кога ќе пушти маст.
Добар апетит!
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт