Лапни-голтни: Посна сарма деликатес

Лапни-голтни: Посна сарма деликатес

Направете вкусни посни сарми.

Состојки:

  • 1 главица кисела зелка
  • 1 шолја ориз
  • 1 праз
  • ½ шолји масло
  • 1 ловоров лист
  • бибер, сол и босилек

Подготовка:

  1. Се двојат листовите зелка и се обликуваат за сарма.
  2. Се загрева маслото, се динста ситно сечениот праз и се додава ориз.
  3. Се меша и се ставаат зачини.
  4. Додајте малку врела вода и мешајте да набабри оризот.
  5. Се распоредува филот на листовите, се виткаат сарми и се ставаат во шерпа во која на дното има листови зелка.
  6. Се преливаат со остатокот од маснотијата и се става горе чинија да ги стисне сармите.
  7. Се варат додека водата не испари.

Повеќе Готви.мк рецепти:

Салата со маслинки и кубети

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Неодолива крем салата

Малиџано – одличен домашен рецепт

Зеленчукова ужинка за на работа

Свежа салата со брокула

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*