Полнетите урми можете да ги послужите топли со предјадење, а ако ги натопите во чоколадо и ако не ставите сол ќе добиете и слатка варијанта.
Состојки:
- 12 урми
- 12 бадеми
- 2 лажици маслиново масло
- сок од 1 лимон
- морска сол
Начин на подготовка:
- Расечете ги урмите од едната страна и внимателно извадете ги коските, а наместо нив ставете бадеми.
- На загреано масло пропржете ги околу 3 минути. Извадете ги од маснотијата и ставете ги на чинија за послужување. Потоа малку посолете ги и прелијте ги со сок од лимон.
Уживајте!
Конечно: Највскуниот десерт за кој даваме куп пари: Еве како да го направите дома
Супер рецепт: Леден кафе колач
Нема веќе стоење до шпорет: Колач без печење, совршен за горештините
Ваков рецепт за сутлијаш немате пробано до сега