Вкусно мисиркино месо во неодолив сос од костени…
Состојки:
- 200 гр мисиркино филе
- 50 гр чадено сирење
- 30 гр пипер
- сол
- бибер
Состојки за сос:
- 300 гр костени
- 150 гр пире од костени
- 2 лажици путер
- 60 гр кромид
- 2 дл бело вино
- 200 мл неутрална павлака
- сол
- бибер
Начин на подготовка:
- Филето премачкајте го со сирење и пипер и свиткајте го. Печете го 15 минути на 180 степени.
- Згответе костени и излупете ги. На путер пропржете исечкан кромид, додајте костени и налијте со бело вино. Кратко динстајте и додајте пире од костени, павлака, сол и бибер. Изблендирајте. Прелијте преку месото и украсете, по желба, со цели костени.
Добар апетит!
Еве што научивме на часовите по готвење со Фичо