За највкусни колачи за празниците: Трик со кој секогаш ќе бидат меки

За највкусни колачи за празниците: Трик со кој секогаш ќе бидат меки

Кога правите тесто за колачи, има едно важно правило, кое особено ќе ви користи за периодот на празниците.

Кога додавате во смесата брашно, мешањето сведете го на минимум.

Премногу мешање ќе го направи тестото тврдо, а тоа треба да е меко.

 

Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:

Баклава

Баклава со вишни

Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет

Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди

„Катица“ торта

Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути

ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече

За секоја прослава – Тигар торта

singlepost_text