Ви донесуваме интересна варијанта на посни ќофтиња од грав наместо од мелено месо.
Состојки:
- грав
- праз
- сусам
- масло
- сол
- бибер
Начин на подготовка:
- Згответе грав, исцедете ја водата и изгмечете го добро со раце.
- Посолете и побиберете по вкус и правете топчиња.
- Исечканиот праз пропржете го на масло, па додајте бибер.
- Празот распоредете го по тепсија, а преку него редете ќофтиња.
- Посипете со сусам (по вкус), поклопете и печете. Внимавајте да не загорат во печењето.
Добар апетит!
Сигурно не сте пробале: Направете солени рафаело бомбици
Похован кромид со кашкавал – идеално мезе за со пиво
ВИДЕО: рецепт за потпечен полнет компир
Хот-дог шпагети: Одличен рецепт кој и дете може да го направи