Вкусно јадење кое ќе го обожавате!
Состојки:
- 1 кг мелено јагнешко месо
- 4 јајца
- 2 главици кромид
- 2 чешниња лук
- сол
- бибер
- 1 лажица пире од домати
- 2 лажици ситно сечкан магдонос
- 25 гр путер
Начин на подготовка:
- Исечкајте кромид и пржете го на растопен путер додека не порумени. Додајте месо, добро измешајте и пржете неколку минути. Штом месото ќе пушти сок додајте пире од домати и сечкан лук, па продолжете да пржите додека не зоврие целиот сок.
- Посолете, побиберете, додајте магдонос, измешајте, па смесата ставете ја во огноотпорен сад намастен со малку путер. Смесата израмнете ја па со лажица направете вдлабнатини. Во секоја вдлабнатина скршете јајце и запечете во загреана рерна кратко. Посипете со магдонос и послужете топло.
Добар апетит!