Состојки за пандишпањ:
8 јајца
9 лажици гриз
6 лажици шеќер
1 кесичка ванилин шеќер
1 лажица какао
1 кесичка прашок за печиво
Состојки за прелив:
500 мл млеко
500 мл чоколадно млеко
1 кесичка шлаг
Начин на подготовка:
Разматете цврст снег од белки. Во друга чинија разматете жолчки со шеќер, какао и ванилин шеќер. Додајте разматени жолчки во снегот од белки и на крај гриз и прашок за печиво. Лесно измешајте, да се соедини, не со миксер.
Излејте во плех, намастен и посипен со брашно, печете во претходно загреана рерна на 180 степени околу 15-20 минути. Млекото загрејте го до вриење, па прелијте го жешкиот кох со врело млеко. Разладете и послужете со шлаг.
Уживајте!
Конечно: Највскуниот десерт за кој даваме куп пари: Еве како да го направите дома
Супер рецепт: Леден кафе колач
Нема веќе стоење до шпорет: Колач без печење, совршен за горештините
Ваков рецепт за сутлијаш немате пробано до сега