Направете вкусни полнети шампињони.
Состојки:
- 12 шампињони
- 80 гр. маргарин
- 3 чешни лук
- 50 мл. бело вино
- 1 лажиче вегета, бибер и сол
Подготовка:
- Се мијат шампињоните, им се двојт дршките.
- Се засекуваат малку се длабат, па средината ситно се сече и се става во сад со ситнет лук.
- Се редат во плех печурките намачкан со маргарин, се става малку сол и вегета и бибер, се полнат со смесата и се става парче маргарин на секоја печурка.
- На крај на дното ставете го белото вино и печете на 200 степени 15 минути.
Добар апетит!
ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна
ВИДЕО: Домашен рецепт за паштета од туна која се прави за 3 минути
Брзо посно предјадење за целото семејство