Деликатес кој крчка: Мусака без компир со пилешко и шампињони

Деликатес кој крчка: Мусака без компир со пилешко и шампињони

Направете вкусна мусака со пилешко месо и печурки.

Состојки:

  • 500 гр. пилешко
  • 300 гр. шампињони
  • 50 мл. масло
  • 1 кромид
  • 3 чешни лук
  • 300 гр. павлака
  • 3 јајца
  • сол и бибер
  • 200 мл. вода

Подготовка:

  1. Се сече ситно пилешкото и се пржи на загреано масло од сите страни.
  2. Се трга од маслото и се додава во маслото исечениот кромид со лук и со малку вода, па се динста, а потоа се враќа пилешкото и се става цела вода, па 15 минути се крчка.
  3. Се додаваат и убави исчистените и исечени печурки и се остава се заедно уште 5 минути.
  4.  Се ставаат во плех месото со печурките па се додава павлака измешана со јајца и зачини па се прелива мусаката.
  5. Се пече на 200 степени 30 минути.

Прочитај повеќе на Gotvi.mk:

Луди компири од рерна

Мусака со спанаќ

Мусака од карфиол

Рости од компир

Шеф салата

Дресинг за Шеф салата

 

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*