Вкусна комбинација од сусам, туна, мајонез и лук.
Состојки:
- 1,3 кг компири
- 200 гр посен мајонез
- 100 гр печен сусам
- 200 гр туна од конзерва
- веза листови магдонос
- 2 чешниња лук
- 1-2 лажички сол
- 2 лажички оцет
Начин на подготовка:
- Компирите згответе ги во лушпа па излупете ги и исечкајте ги на коцки. Сусамот пропржете го. Измешајте мајонез, туна (и маслото од конзервата), изрендан лук, исечкани листови, оцет, посолете па измешајте со компирите.
- Послужете веднаш, но најдобро е да отстои еден час за вкусовите да се измешаат.
Добар апетит!
Деталите за подготовка погледнете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Шерпица“:
ВИДЕО рецепт: Ќофтиња од компири и туна
ВИДЕО: Домашен рецепт за паштета од туна која се прави за 3 минути