Чоколадна и кремаста: Мус торта

Чоколадна и кремаста: Мус торта

Подгответе неодолива и кремаста мус торта…

Состојки:

  • 8 јајца
  • 100 гр шеќер
  • 50 гр брашно
  • 30 гр какао
  • 200 мл млеко

Состојки за крем:

  • 6 жолчки
  • 100 гр шеќер
  • 300 гр темно чоколадо
  • 300 гр млечно чоколадо
  • 3 дл млеко
  • 0,5 л шлаг

Начин на подготовка:

  1. Измешајте ги состојките за бисквит, испечете и преполовете го да добиете две кори. 
  2. Жолчките гответе ги со млеко и додајте чоколадо. Во изладената маса додајте изматен шлаг. 
  3. Наредете по редослед: 1/2 бисквит – 1/2 крем – 1/2 бисквит – 1/2 крем

Уживајте!

Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:

Баклава

Баклава со вишни

Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет

Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди

„Катица“ торта

Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути

ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече

За секоја прослава – Тигар торта

 

singlepost_text