Заборавете на пирето од компири: Направете пире-деликатес

Заборавете на пирето од компири: Направете пире-деликатес

Направете едно поинакво пире.

Состојки:

  • 1 средна главица карфиол
  • сол и бибер
  • 2 лажици презла
  • 1 шолја млеко

Подготовка:

  1. Се вари карфиолот во солена вода 10 минути, па се пасира.
  2. Се додаваат сол и бибер, млеко и други зачини по избор.
  3. Се става горе презла пропржена на малку масло.

 

Прочитај поврзани Gotvi.mk рецепти:

Баклава

Баклава со вишни

Трилече – неверојатно вкусен домашен специјалитет

Неодоливо вкусна: Домашна торта со јагоди

„Катица“ торта

Возможно е – еве како да направиш торта за 10 минути

ВИДЕО: Рецепт за еклер чоколадна торта која не се пече

За секоја прослава – Тигар торта

Остави Коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*