Посно предјадење кое можете да го послужите и на славска трпеза.
Состојки:
- 4 големи компири
- 125 гр маргарин
- 100 гр печен сусам
- 2 кисели краставички
- 1/2 конзерва туна
Начин на подготовка:
- Компирите згответе ги во солена вода, исцедете, додајте маргарин и уште топло матете со миксер.
- Додајте 50 гр печен сусам, ситно сечкани краставички, туна исцедена од маснотии, посолете по вкус и добро измешајте.
- Од добиената смеса правете топчиња и извалкајте ги во останатиот сусам.
Добар апетит!
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт