Посно предјадење: Топчиња со туна

Посно предјадење: Топчиња со туна

Посно предјадење кое можете да го послужите и на славска трпеза.

Состојки:

  • 4 големи компири
  • 125 гр маргарин
  • 100 гр печен сусам
  • 2 кисели краставички
  • 1/2 конзерва туна

Начин на подготовка:

  1. Компирите згответе ги во солена вода, исцедете, додајте маргарин и уште топло матете со миксер. 
  2. Додајте 50 гр печен сусам, ситно сечкани краставички, туна исцедена од маснотии, посолете по вкус и добро измешајте. 
  3. Од добиената смеса правете топчиња и извалкајте ги во останатиот сусам.

Добар апетит!

Повеќе Готви.мк рецепти:

Салата со маслинки и кубети

Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса

Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата

Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула

Неодолива крем салата

Малиџано – одличен домашен рецепт

Зеленчукова ужинка за на работа

Свежа салата со брокула

singlepost_text