Направете вкусен ручек со пиперки и јајца и кашкавал.
Состојки:
- 4 пиперки
- 4 јајца
- 100 гр. кашкавал
- 1 лажица масло
- 1 лажица маргарин
- сол и бибер
Подготовка:
- Се чистат и убаво се мијат пиперките, па се сечат на траки.
- Се става на тава масло и маргарин, па се додаваат пиперките и се пржат со мешање.
- Се кршат во сад јајца, па пола од кашкавалот. Кога е пипеката печена, се става смесата со јајца.
- Се исклучува шпоретот и се пече минута две да фати кора.
- Се додава горе и останатиот кашкавал.
- Се става на чинија, се ставаат сол и бибер.
Добар апетит!
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт
Зеленчукова ужинка за на работа