Салата со пченка, идеален избор за лесно славско предјадење.
Состојки:
- 2 јајца
- 200 гр кикирики
- 200 гр мајонез
- 200 гр кисела павлака
- 400 гр пченка
- 50 гр сусам
Начин на подготовка:
- Јајцата обварете ги, белките исечкајте ги, а жолчките издробете ги. Сусамот кратко пропржете го додека не добие кафеаво – златна боја и оставете да се излади. Кикириките ситно исечкајте ги.
- Во голема чинија соединете ги сите состојки и зачинете.
Добар апетит!
Деталите за подготовка поглендете ги во ВИДЕО РЕЦЕПТОТ на „Верина кујна“:
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт