Направете риба за ручек со компир со посебен вкус.
Состојки:
- 500 гр. ослич
- 1 кг. компири
- 50 мл. масло маслиново
- 100 мл. бело вино
- 5 чешни лук
- рузмарин
- бибер, вегета и сол
Подготовка:
- Се лупи компирот и се сече на кругови како за мусака, се ставаат зачини и се меша со рузмарин.
- Се става на маслиново масло во тепсија компирот и се валка рибата исчистена во зачини, па преку компирот.
- Се става ситно истолчен лук и се става бело вино.
- Се покрива со фолија и се пече на 220 степени 30 минути.
Прочитај повеќе на Gotvi.mk:
Совршен рецепт за риба деликатес
ВИДЕО РЕЦЕПТИ за посни пити, посни салати и риба
Малку време за деликатес: Риба полнета со компир
Поздрава е од што се мислеше – зошто да јадете риба често?
Вкусен риба деликатес од рерна