Вкусен ручек со печени пиперки. Ќе го обожава цело семејство.
Состојки:
- 1 тегла печени пиперки
- 100 гр. сирење
- малку магдонос
- 3 чешни лук
- сол и бибер
- 2 лажици масло
- 100 гр. кашкавал
Прелив:
- 3 јајца
- 4 лажици кисело млеко
- 2 лажици брашно
- малку сода
Подготовка:
- Печените и излупени пиперки се цедат од тегла, па се сечат на траки.
- Се редат во плех со масло и се става врз нив сирење, па толчен лук.
- Се става бибер и сол и масло, магдонос горе.
- Се матат јајца со кисело млеко и сода, па се додава брашно.
- Се става сосот горе, па се печат 20 минути на загреана рерна на 200 степени.
- Се вадат пред крај се става кашкавал и се печат уште 10 минути.
Добар апетит!
Цезар салата + 2 рецепта за дресинг соса
Свежа салата која топи килограми и ја враќа концентрацијата
Топ 5 рецепти за пролетни салати со марула
Малиџано – одличен домашен рецепт